Friday, May 20, 2011

Kontroversi (Konon-kononnyalah..)

Salaam.. 
HAHAHAHAHA :D
Masih ingatkah gambar ini? 


Gambar ini telah mencetuskan kontroversi *pergh, tembirang artis* yang sangat menggila di 'Facebook' dua bulan lalu. Entahlah, ada kata ianya macam sami, ada kata aneh semacam; dan bagi sang pembenci; dia tuduh saya perasan "Imam Mahdi yang mengeluarkan cahaya hikmah dari tangan kanannya". KKK :D

Ada kaa.. haha. Saya mana tahu juga yang ianya mampu menggoncang sensitiviti. Jurukritik yang beratus; banyak menge'Like' sahaja tanpa meninggalkan jejak ataupun respon  kata-kata. Jadi saya ingat OK juga. Sekali satu orang kawan tegur suruh ubah WAHAHAHA saya tanya dia kenapa perlu ubah, dia balas dengan balasan WINRAR;

"Lain sedikit"

LOL. Alangkah subjektifnya balasan. Saya tidak ambil kisah, teruskan "dingin" dengan gambar profil ini. Dan BUMM!! Seorang ateis kata saya berlagak Imam Mahdi. Saya tanya kawan yang menegur dahulu, betulkah begitu? Dia bagi jawapan baik punya;

"Tukarla.."

Sudah dia cakap macam tu, betullah tu. jadi saya pun tukar.. GWAHAHAHA. Merenung balik, saya belajar bahawa tidak kisah bagaimana indahpun *indah kerr--* HAHAHa, ya bha. Tidak kisahlah betapa "indah" pun kesukaan kita, tolong ambil kira sensitiviti orang lain. Senyum sendiri juga bila tengok balik gambar ni.. *dahlah banyak jerawat* Weish!! Diam! *jerawat! jerawat! jerawat!* Oits, diamlah.. nanti ada pembaca yang terasa :"P 
WAHAHAHA.
Sekian.

6 comments:

  1. PEMBACA YG TERASA, ko ambil kira sensitiviti pembaca la tuh kan? GAHAHAHAHA..! GEMO LA YASSIN!!! Bg sy la kan, gambar ni ko bleh view dr banyak sudut bh, nda kisah la apa motif ko tym ambil gambar nih, tapi orang kan bermacam ragam, kalau orang pilih untuk view benda 2 dari sudut positif, positif la jadinya, kalau org pilih untuk view benda tuh dr sudut negatif, jadi negatif la.. sy tgk neh gambar, 1 benda ja sy nampak.. selimut.. yg mcm best.. GAAHAHAHAHHHAAA....!!!
    Anyway, seriously, betapa murninya hasrat kita untuk buat sesuatu tuh kan, kalau org sudah tgk dengan hasrat untuk mencari kesilapan, dari pelbagai2 sudut, dorg akan nampak benda tuh sebagai benda yg negatif jua.. neh la kalau minda tertutup n x buka kemungkinan untuk sesuatu yg positif.. -This is for me too, sebab sy selalu berfikiran negatif *ee, kuning-minded* bongek! bukan kuning! negatif yg buruk bh!!! ko ni, d komen org pun mau muncul!! tengok jadi panjang komen nih!!!!! Anyway.. yg penting apa motif ko sendiri buat bh 2.. ^~

    ReplyDelete
  2. EHH!? Terasa?

    Hahaha.. sorry bha. Sebenarnya, itu "umum" bukan bersifat 'personal-attack'. Ya kah tengok dari kita saja.. ada dua isu, kalau saya buat begitu.

    1. Macam anti-sosial
    2. Macam perlekeh sesitiviti orang lain
    3. Macam SS
    4. Macam pentingkan diri


    Tapikan.. saya pertimbangkan dahulu kepentingan saya; baru lihat kesan yang mampu ia berikan kepada orang lain. Adil untuk kedua-dua pihak

    ReplyDelete
  3. terasa kerr~~ some part of me terasa, tp mostly, tidak terasa.. GAHAHAHAHA...
    GAHAHAHA.. ikut ko bh tuh, mcm mana ko terima pandangan org lain.. pandangan orang lain, memang perlu kita ambil kira juga.. tapi jangan terlalu ikut apa yg orang lain ckp, nanti ko kelihatan mcm teda pendirian.. Tapi ko lagi pandai bwa diri dr sy.. so I guess, u'll be fine handling these things... :) and yess, sy suka win-win situation..

    ReplyDelete
  4. Uweii.. adakah bilang saya pandai bawa diri. Kau tahu, ada masa-masa sayang nampak terlalu independent with my mommy

    ReplyDelete
  5. *ada masa2 sayang nampak terlalu independent with my mommy*? Ganjil ayat itu.. ko mau maksudkan ko bergantung kaa, bleh berdikari?
    Tapi yah, ko pandai bawa diri bh, better than me. *Gosh Nadiah, kenapa ko buat pengakuan melulu? Jatuh ke-manly-ness ko..
    HAITTT!!! manly-ness, ko laa.. ko small part ja, jatuh n hilang terus la, biar sy feminin ckit,
    sorry ignore sja sebentar konflik dalam diri sy

    ReplyDelete
  6. TYPLOL: *sayang = *saya. HAHAHAHA.

    ReplyDelete

Ohana :)